Project omschrijving

De Covergreen plantenmatten krijgen een eigen podium! In samenwerking met 5D Solutions is Multigreen ontstaan: verticale plantenmatten!

Door een modulair en innovatief plantenpaneel ontstaat er een zelf watergevend systeem. Dit systeem is prefab te bevestigen aan wanden, gevels en hekwerken, maar kan ook gebruikt worden als aankleding bij evenementen, om bouwterreinen af te schermen, bij stationswerkzaamheden of als gevelgroen bij woningrenovaties. Daarnaast kan het ook gebruikt worden als aankleding bij binnenstedelijke gebieden.

Het product is wereldwijd toepasbaar en makkelijk in het onderhoud. Het is eenvoudig te transporteren en eenmaal op locatie makkelijk te plaatsen en daarna aan te sluiten op een irrigatie-punt. Een zelfregulerende “smart grid” waarborgt de kwaliteit, waarmee de data wereldwijd vanuit één punt kan worden geanalyseerd. Dit sluit goed aan bij de eigenschappen van de Covergreen plantenmatten, deze zijn ook laag in onderhoud en makkelijk te plaatsen. Een ideale combinatie!

Covergreen en 5D Solutions zijn bezig om de effectieve werking tegen fijnstof en reductie van CO2 nauwkeurig vast te stellen.