Project omschrijving

Onderhoudsvriendelijk Talud bij DZC’68

De voetbalclub DZC’68 in Doetinchem is sinds de zomer van 2018 een onderhoudsvriendelijk talud rijker. Een talud kan lastig te onderhouden zijn, maar dat is met de kant-en-klaar plantenmatten van Covergreen gelukkig verleden tijd.

Door de schuine helling van een talud is deze vaak moeilijk te bereiken, wat de mogelijkheden tot onderhoud en bewatering beperkt. Daarnaast kan de helling uitspoel van de grond veroorzaken. Daarom koos Jan de Boer (Jan de Boer Tuinontwerp & Adviesbureau) ervoor, om het talud bij DZC’68 te bedekken met onze kant-en-klaar bodembedekkers Vinca minor en Vinca minor ‘Alba’. De plantenmatten geven direct een groen resultaat, dat amper onderhoud vergt. De bodembedekkers binden de bodem onder de matten met hun sterke wortels en gaan daarmee uitspoel tegen. Tevens fungeert het substraat van de plantenmatten als tijdelijke opslag voor regenwater, dat vervolgens langzaam weer wordt afgegeven.

Jan de Boer heeft onze plantenmatten gecombineerd met vaste beplanting, wat heeft geleid tot een prachtig en afwisselend resultaat.