Project omschrijving

Plantmat

Van Eden Hoveniers uit Holten (OV) heeft een aantal bloembakken gevuld met Vinca minor plantmatten. De voorkeur van de particuliere klant ging uit naar laagblijvende Covergreen Vinca minor plantmat met de paarsblauwe bloei. De bloembakken die u op de foto’s ziet zijn gemaakt van basalt blokken, de bloembakken zijn gevuld met normale zwarte teelaarde. De plantbakken zijn aan de onderzijde open, waardoor een natuurlijke waterhuishouding kan ontstaan.

De Vinca minor zorgt daarbij voor een onderhoudsvriendelijke plantenbak en een direct mooi resultaat.

Vinca minor Plantmat

De Covergreen Vinca minor plantmat is een uitstekende winterharde bodembedekker die zich goed voelt in een normale tuinbodem. De Vinca groeit meestal tot zo’n 20 cm hoogte. De Nederlandse naam van de Vinca minor is maagdenpalm, en heeft een bloeiperiode van maart tot eind juni. Het diepgroene glanzende blad geeft een geweldige uitstraling aan uw plantvak. De Vinca minor plantmat is goed winterhard en is wintergroen en bladhoudend. De Vinca minor plantmat is toe te passen op de verschillende standplaatsen van zonnig, halfschaduw tot schaduw.

Naast de paarsblauw bloeiende Vinca minor plantmat heeft Covergreen ook een wit bloeiende plantenmat Vinca minor ‘Alba’ en de paarse variant, de Vinca minor Atropurpurea. De Vinca minor bodembedekkende plantenmat groeit als een dik tapijt en valt uitstekend te combineren met andere solitaire beplanting.

Van Eden Hoveniers

Het hoveniersbedrijf uit Holten staat de voor de aanleg en onderhoud van groen voor zowel de particulier als bedrijven en instellingen. Met een breed scala aan diensten, waaronder ontwerp, aanleg en onderhoud van tuinen en parken maar ook een eigen winterdienst welke ervoor zorgt dat bedrijfsterreinen ook in de winter sneeuw- en ijsvrij zijn. Van Eden is actief in Twente,  Salland, de Stedendriehoek en de Achterhoek.