shape

Covergreen draagt bij aan duurzaamheid en biodiversiteit

Geen CO2-uitstoot

De plantenmatten van Covergreen worden allemaal duurzaam gekweekt. Wij hebben er bewust voor gekozen om gebruik te maken van de seizoenen, ook al worden onze planten in kassen gekweekt. Wij stoken niet, maar maken gebruik van het natuurlijke zonlicht. We nemen er gewoon iets meer tijd voor om onze planten te laten groeien en bloeien. En dat helpt! De planten zijn sterker en de lucht blijft schoner want er is bij onze kassen geen CO2 uitstoot!

 

Meer groen, meer diversiteit

Met ons groot assortiment aan groenmatten hopen wij bij te dragen aan meer groen in het stedelijk gebied. Onze matten zijn snel aan te leggen en hebben meteen een groene uitstraling. Het onderhoudsarme aspect van volgroeide plantenmatten neemt voor beheerders en eigenaren een drempel weg om een ruimte in te richten met groen.  Dus verwachten wij dat mensen steeds vaker zullen kiezen voor onze groenoplossing. Het is niet alleen mooi en efficiënt, maar het levert een bijdrage aan een groener Nederland met meer biodiversiteit! En dat willen we toch allemaal? Het verhoogt tenslotte ons leefplezier!

Fijnstof absorbeert groen, in tegenstelling tot gladde verhardingen vangt groen veel meer fijnstof op. De onregelmatige structuur van de oppervlak vangt veel meer fijnstof op dan gladde verhardingen. Op plaatsen waar veel uitlaatgassen zijn, zoals in steden, kan groen de luchtkwaliteit en de vermindering van de fijnstof bevorderen in de lucht. Door een stijging van 10-20% van het groen in een stad kan de gezondheid aanzienlijk verbeteren van de inwoners.

 

Groen en water: een nuttige combinatie!

Het is een feit dat “groen” meer water opneemt dan straten, wegen en andere harde ondergronden. Dus: hoe meer beplanting, hoe beter het regenwater opgenomen en afgevoerd wordt. Dit water verdampt vervolgens en komt weer terug in de atmosfeer. Het gevolg? Het rioleringsstelsel en de waterafvoer worden minder belast!

Het klimaat verandert. Het weer wordt steeds extremer. Periodes van droogte worden afgewisseld door hevige stortbuien. Daar zijn we nog niet op voorbereid in Nederland. Onze riolering en afvoersystemen kunnen de grote hoeveelheden water niet in één keer verwerken. Groene bodembedekking neemt het water geleidelijk op en kan zorgen voor minder wateroverlast. Daarnaast zorgen de plantjes er ook nog eens voor dat het water gezuiverd wordt. Kortom: meer groen, minder wateroverlast en schoner water!

covergreen

Zoek een verkooppunt in de buurt

Verkooppunten
covergreen

Copyright © 2018, Covergreen®, All Rights Reserved. Ontwerp website ®reclamemakers. Development website Sitework

Chat openen
Stel uw vraag...
Stel ons uw vragen:
Snel antwoord? Chat met ons!